Djedefre

Spirituele reis Zuid-Frankrijk

Spirituele reis Zuid-Frankrijk - OccitanieLanguedoc

Occitanië was een groot gebied dat zich ruwweg uitstrekte van Clermont-Ferrand, naar Nice tot aan Barcelona en via Biarritz en Bordeaux weer terug. Dus over de Pyreneeën heen.
Wij zullen tijdens deze spirituele reis Zuid-Frankrijk voornamelijk een bezoek brengen aan het departement Aude.
Waarom de Aude? Het volgende verhaal zou al genoeg moeten vertellen.

Toen God bijna klaar was met de schepping, moest Hij nog een klein stukje van het huidige Frankrijk scheppen. De Engelen vroegen aan God, wat voor soort landschap Hij wilde. God zei: Het is het laatste stukje dat nog geschapen moet worden. Stop alles wat je over hebt er maar in.

En zo ontstond het landschap van de Aude. Bergen, dalen, beken, bronnen, ravijnen, kloven en rotsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

spirituele reis Zuid-Frankrijk - TempelierIs er nog een reden om dit gebied te bezoeken? Jawel!

De Orde van de Tempeliers, die als ridderorde in de middeleeuwen niet onbemiddeld waren, hadden ruim 30% van hun bezittingen in dit gebied.
Daarnaast was dit hét gebied waar de Katharen, een middeleeuwse geloofsgemeenschap, zich ophielden.
Je kunt eigenlijk wel stellen, dat veel Tempeliers dan ook Kathaar waren.

De Katharen waren de kerk een doorn in het oog. Temeer omdat dit geloof in die tijd meer en meer terrein won ten opzichte van de kerk. De kerk verklaarde hen tot ketters (afgeleid van het woord Kathaar) en berechtte hen d.m.v. een kerkelijke rechtbank, de Inquisitie, die daarvoor speciaal in het leven werd geroepen.
Vele dorpen en ruïnes van burchten herinneren ons nog aan de bloedige vervolging van deze bevolkingsgroep.
Kortom een boeiend gebied, met veel historie en speciale energie.

Onderstaand treft u een foto galerij van de spirituele reis Zuid-Frankrijk aan. Klik op een plaatje om de foto te vergroten:

Invalid Displayed Gallery