Djedefre

Biografie Michiel Koek

Michiel KoekNooit alleen

Als kind was ik voor mijn gevoel altijd ‘anders’ dan mijn vriendjes. Ik was nooit alleen. Niet dat ik nu werkelijk iets of iemand zag, maar ik voelde dat ik nooit alleen was. Altijd was er ‘iets’ of ‘iemand’ bij mij in de buurt, waarmee ik speelde en plezier maakte. Veel ‘gebeurtenissen’ zag ik van tevoren aankomen. Dit botste met mijn opvoeding. Ik kwam uit een zeer gelovig ‘nest’.
De kleuterschool was een regelrechte ramp. Ik kon er niet wennen. Het is meerdere malen voorgekomen dat ik naar school werd gebracht en daar ontsnapte en meestal vóór mijn moeder weer thuis was.

Jeugd

De basisschool was een verademing. Ik had het er naar mijn zin. Vond het leuk en kon goed met de klas meekomen. Tot in klas 4. Ik werd gepest. Niet alleen door mijn medeleerlingen, maar ook door de juffrouw. Meerdere malen kwam ik bont en blauw thuis, door schoppen, slaan en knijpen van de medeleerlingen en de juffrouw. Waarom? De ouders van mijn juffrouw waren vanwege het werk van haar vader overgeplaatst naar Indonesië, toen nog een kolonie van Nederland. In de tweede wereldoorlog is het gezin overgebracht naar een ‘Jappenkamp’.
Ruim 15 jaar daarna, toen ik bij de juffrouw in de klas zat, kon ik haar vertellen wat daar gebeurd was. Zij begreep dit niet. Ik had in haar ogen iets “verkeerds” gedaan en vond dat reden genoeg om mij te pesten en de klas mede daartoe aan te zetten. Dit leek het begin van het einde van mijn spirituele loopbaan.

Geschiedenis

Toen ik een jaar of elf was, ik was inmiddels verhuisd en van school veranderd, werd ik gegrepen door een verhaal dat de meester voor de klas vertelde over ridders. Natuurlijk is het voor een jongen van die leeftijd een spannend verhaal, maar het was meer..… Ik ben gaan lezen. Veel boeken waren te hoog gegrepen voor mij, maar ik heb toch doorgezet. Die ridders? Dat waren verhalen over ‘De Orde van de Arme Ridders van Christus en de Tempel van Salomo’, of wel “De Tempeliers”.
Hierdoor ben ik mij gaan interesseren voor de historie. Met name die van de Egyptenaren, de Joden en de Middeleeuwen.

Pubertijd en daarna

In mijn pubertijd heb ik mij volledig gericht op het rationele. Ik deed wat ik geleerd had tijdens mijn opvoeding. Niet zeuren en vooral niet naar jezelf luisteren. Ik was iedere keer verwonderd dat er mensen naar mij toekwamen die van mij een luisterend oor en raad verwachtten. Dit beperkte zich niet alleen tot de periode dat ik als leraar in het middelbaar onderwijs voor de klas stond, maar ook daarvoor en daarbuiten. Ik was als leraar goed opgeleid om het ‘vak’ uit te oefenen, maar niet om de ‘problemen’ van leerlingen en collega’s op te lossen.

Voorspellende dromen

In 1992 kwam de ommekeer. Dit begon met voorspellende dromen. ‘s Nachts droomde ik van rampen die zich op de aarde voltrokken. Drie weken daarna voltrok zich de ramp.
Ik heb een vliegtuig neer zien storten op een stad. Drie weken later stortte een vliegtuig neer op een flat in de Bijlmer. Ik was hevig gechoqueerd toen de TV camera op exact dezelfde plaats stond als ik in mijn droom.
Ik was in mijn droom ‘aan boord’ van de Estonia toen deze bij Zweden verging en heb de mensen voor mijn ogen zien verdrinken.
In 1993 volgde een burn-out. Ik kon het werk niet meer volhouden. Er gebeurde te veel met mij en om mij heen.

Herstelperiode

Samen met mijn echtgenote hervond ik mij zelf en de gave die ik altijd al bezat. Na een Reiki opleiding ben ik verder gaan zoeken. Het bleek dat ik helende krachten in mijn handen had. Het gaf mij weinig voldoening, ik voelde dat er meer moest zijn. Het heeft nog zeker tien jaar geduurd. Tijdens een ‘Tarotcursus’ kreeg ik van de cursusleidster, een medium, te horen dat ik spiritueel gezien, veel krachtiger was dan de hele groep bij elkaar. Zij spoorde mij aan hiermee verder te gaan.
Ik voelde op sommige plaatsen energie. Speciaal als ik een oude kerk of kathedraal binnenstapte. Mijn benen en armen ‘tintelden’ en werd ‘licht’ in mijn hoofd. Mijn handen werden rood en daarna donkerblauw. Ik reageerde op de energie. Dit heeft mij aangezet om meer te weten te komen over Leylijnen, wateraders en krachtplaatsen. Momenteel geef ik met enige regelmaat lezingen over dit onderwerp.

Healing

Ik ben blij dat Marion Berndsen te kennen gaf vertrouwen in mijn gave te hebben en mij toe liet tot de opleiding tot Avalon-ELA therapeut. Deze opleiding heeft bij mij de ogen geopend. Ik voel tijdens een behandeling de Avalon-ELA energie die ik over mag dragen door mij heen stromen. De energie van liefde, die vanuit de ‘oude werelden’ weer tot ons is gekomen is een waardevol geschenk. Het is fantastisch om onder begeleiding van mijn spirituele gidsen deze liefdevolle en krachtige energie te mogen doorgeven.
Het voltooien van de opleiding tot Master brengt ook mijn andere roeping, die van leraar, weer tot ontplooiing.

Reizen

Ik organiseer spirituele reizen naar Frankrijk. Met name naar het gebied waar de Katharen in de Middeleeuwen actief waren. Tijdens deze reizen laat ik je de energie ervaren van dit gebied. Daarnaast bezoeken we allerlei verschillende bezienswaardigheden.

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan contact op.

Michiel Koek